Відповідно до стандарту ДСТУ EN 407:2005. Засоби індивідуального захисту рук. Спеціальні рукавички для захисту від термічного впливу (тепла та/чи полум’я)(EN 407:2004, IDT), рукавички маркуються наступним чином EN 407 (АВСDEF):
A. Стійкість до займання (рівень захисту від 0 до 4)
B. Захист від контактного тепла (рівень захисту від 0 до 4)
C. Стійкість до конвективного тепла (рівень захисту від 0 до 4)
D. Стійкість до світлового тепла (рівень захисту від 0 до 4)
E. Стійкість до дрібних бризок розплавленого металу (рівень захисту від 0 до 4)
F. Стійкість до виплеску розплавленого металу (рівень захисту від 0 до 4)
Стандарт ДСТУ EN 12477:2006 Рукавиці захисні для зварювальників (EN 12477:2001/A1:2005, IDT) буває двух типів:
Тип А: Низька спритність (з високою функціональністю).
Тип В: Висока спритність (з низькою функціональністю).
Відповідно до стандарту ДСТУ EN 511:2017 Рукавички захисні від холоду (EN 511:2006, IDT), рукавички маркуються наступним чином EN 511 (АВС):
Водопроникність (0 до 1)
Стійкість до контакту з холодом (від 0 до 4)
Стійкість до конвективного холоду (від 0 до 4)